Onsdagen 18 mars bjöd Åkroken Science Park in till nyinvigning och öppet hus i sina lokaler i Metropolhuset i Sundsvall. Under kvällen kom ett hundratal gäster för att mingla i lokalerna, träffa de företag som finns i parken och ta del av de visioner som finns för den växande science parkmiljön.

”Åkroken Science Park har ambitionen att bli en ledande aktör för att få utveckling att hända i regionen. Vi inviger inte bara en kontorslokal idag. Vi ser hela den här västra stadsdelen i Sundsvall som ett alternativt centrum som kan bli en styrkeposition för hela regionen”, säger Peter Ekdahl, ansvarig för science parkutvecklingen.

Kvällens gäster fick bland annat uppleva det nya innovationsrummet, där verktyg som Business Model Canvas finns tillgängliga för de som vill testa att driva sina affärsidéer framåt. Gästerna bjöds också in till en uppskattad mingelbingo som genererade många nya möten och kontakter.

Packbridge North finns i Åkroken Science Park och enligt Stefan Söderberg var det ett mycket lyckat öppet hus.

Vi kunde notera ett stort intresse både från stora företag i närområdet och från olika näringslivsorganisationer. Från Länsstyrelsens sida fann dessutom mycket intresse för diskussionen om förpackningens roll i diskussionerna om matsvinn”, säger han.