För 2017 har vi gjort stora förändringar i hur vi erbjuder våra medlemmar värde för sitt medlemskap. Vi har skapat Packbridge Partner Events som möjliggör för våra medlemmar att medarrangera halvdagsevent för att lyfta sitt område i förpackningsvärdekedjan. På så vis kan våra medlemmar mer aktivt använda sig av nätverket för att utveckla sig med kunskapshöjande och nätverkande aktiviteter.

Nytt för året är två nya satsningar fär att stärka våra medlemmars och förpackningsbrranschens exponering mot livsviktiga aktörer. Den första är Packbridge Startup Challange som är en tävling riktad mot uppstartsbolag som har intressanta produkter eller tjänster som är användbara inom förpackningsvärdekedjan. Målsättningen är att alla inkubatorer ska känna till förpackningsbranschen och våra behov. Vi lyser tyvärr med vår frånvaro på denna scenen och går så klart miste om nya lösningar och kompetenser.

Den andra satsningen är fempack som är ett nätverk för professionella kvinnor inom förpackningsvärdekedjan. För det första så finns ett stort intresse för denna plattform från våra medlemmar men vi har också ett problem med att hitta kvinnliga talare till våra event så det blir en win-win för Packbridge internt. Det finns dock en extern aspekt som vi vill lyfta upp och det är att visa nyexaminerade och professionella kvinnor utanför förpackningsbranschen att denna branschen finns och är en intressant bransch att göra karriär i, även för kvinnor.

Självklart har vi kvar Top Packaging Summit och Packbridge Research Forum, båda genomgågna för att bli ännu bättre, passa med nya behov och utmaningar som dyker upp.

På Packbridge är vi ett litet team som jobbar hårt på att skapa ett så stort värde som det bara är möjligt för våra medlemmar. Vi utmanar oss själva med att utveckla vårt erbjudande, hur vi arrangerar våra event till hur vi kan nå ut till alla våra medlemmar i hela förpackningsvärdekedjan. Det finns så klart en risk att våra satsningar inte går hela vägen som vi tänkt, men vi lär oss något nytt som vi kan ta med oss till nästa idé.

Vi är glada att våra medlemmar kommer till oss för att få inspiration och använder sig av nätverket för sin utveckling, som sagt det är inte alltid lätt men tillsammans är det lättare och många gånger roligare än att göra det själv.

Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans med er!

/ Team Packbridge