En fråga som jag gång på gång återkommit till är hur förpackningsbranschen kan dra nytta av samarbete med små och snabbrörliga innovatörer och entreprenörer. Jag berättade tidigare i år att vi kontaktat inkubatorer och science parks för att förstå intresset. Dock var ju resultatet inte så upplyftande, nästan ingen arbetar mot förpackningsbranschen eller ser potentialen.

För att inte fortsätta att prata om denna möjlighet och fastna i att det inte finns tydliga kopplingar så bestämde vi att göra något åt saken. Vi har startat ”The Packbridge Challenge” för att säkerställa att förpackningsindustrin syns hos de Svenska och internationella inkubatorer, entreprenörer och startupföretag, men också för att hjälpa våra medlemmar att hitta nya lösningar och samarbetspartners i sin förändring och utveckling.

Denna satsning har som mål att etablera en bättre kontakt med Start up scenen och ge våra medlemmar en ny arena att hitta inspiration inom samt vara med och stödja nya idéer och talanger. Jag vill uppmana er att sprida informationen om tävlingen till era kollegor och vänner i och utanför branschen. Ju fler som delar informationen och pratar om tävlingen, likt ringar på vattnet så kommer desto fler spännande innovatörer få upp ögonen för vår bransch.

Herakleitos, den grekiska filosofen, sa att det enda som är konstant är förändring. Detta gäller även för Packbridge. Vi kan inte längre bara skapa events där ni bara sitter och lyssnar. Power Point är ute och vi måste bli smartare med att använda vår tid. Vi måste våga bryta våra mönster och skapa nya sätt att överföra kunskap samt lära oss nytt. Vi har på våra två senaste event testat ett helt nytt möteskoncept som fått väldigt positiv respons. Ni kan läsa mer om detta här.

Packbridge kommer att fortsätta förändras, utveckla vårt erbjudande samt hitta nya modeller.

Den senaste nyheten är fempack.

Ha en bra dag.
Johan Mårtensson