Den 11 juni arrangerade KRAV och tidningen nord emballage en konferens på nya Malmö Live. Temat var KRAV:s nya krav på förpackningarna till KRAV-märkta varor.

Regler kring förpackningar för KRAV-märkt har funnits länge, men de har varit ganska diffusa och det har varit svårt att kontrollera efterlevnaden av dem. Nu har KRAV sedan nyår styrt upp dem och gjort dem tydligare och det var om detta som man informerade på konferensen. Förutom Per Rosander, som representerade KRAV, fanns Annika Olsson från LTH, Christian Håkansson från Orkla, Erik Lindroth från Tetra Pak och Olle Hydbom från Dynahmat på plats och gav sin syn på ekologiska förpackningar och på den tydliggjorda kraven.

Närmare ett sextiotal personer fanns på plats I en bra blandning av varumärkesägare, småskaligt och förpackningsindustri. Redan nu finns det planer på att följa upp denna dag i en inte allt för avlägsen framtid.

Packbridge och Livsmedelsakademin var samarbetspartners till konferensen och fanns på plats med personal och informationsmaterial.