Den 30 april är sista dagen att anmäla sig till The Packbridge Challenge, tävlingen för start-up företag och entreprenörer med en potentiell framtid i förpackningsbranschen. På plats för att presentera sin verksamhet eller sina idéer kommer ett femtontal företag att finnas.

– ”Vi är mycket nöjda med det antalet, säger Johan Mårtensson, vd för Packbridge. The Packbridge Challenge är en nysatsning från vår sida och när vi för ett antal månader sedan kontaktade över etthundra inkubatorer i Sverige, det vill säga alla, var responsen minst sagt låg, det verkade inte finnas företag eller entreprenörer som var intresserade av förpackningsindustrin.”

– ”Vi gav dock inte upp och nu har ett femtontal företag anmält sig och tävlar om prissumman på 50 000 svenska kronor. Intressant är att en tredjedel av dem är internationella”.

Den 17 maj arrangeras The Packbridge Startup Day. Då samlas samtliga företag och juryn, plus industrin, på Palladium i Malmö, där deltagarna får pitcha för juryn. Därefter utses sju bidrag som går till den avgörande finalen på den internationella konferensen Top Packaging Summit by Packbridge den 19 och 20 september på Europaporten i Malmö.

– ”Vi hoppas att många olika aktörer finns på plats den 17 maj, eller rättare sagt, vi räknar med det. Förpackningsindustrin ska så klart vara på plats och se vilka möjligheter som finns, det är en av grundtankarna med The Packbridge Challenge. Vi vill koppla ihop industrin med den externa innovationen.”

– ”Samtidigt får industrin en möjlighet att föra en dialog med ett stort antal entreprenörer och bygga nätverk”.

Förutom pitcharna från deltagarna i tävlingen kommer Björn Almér från Barista att prata om möjligheterna med crowdfunding och Emelie Andersson från Museum of Failures som öppnar i Helsingborg inom kort, att berätta om lanseringar som definitivt gick fel.

I juryn sitter representanter från Region Skåne, Lunds universitet, Lantmännen, Marks&Spencer, Beneli, Flextrus, Scanfill och ÅR Carton.

Mer information finns på startup.packbridge.se eller https://thepackbridgechallenge.confetti.events/.