Den 19 och 20 september arrangerar förpackningsklustret Packbridge sin årliga internationella konferens, Top Packaging Summit by Packbridge. Konferensen går på Europaporten i Malmö och har fått en riktig rivstart.

På bara en vecka, sedan det blev möjligt att anmäla sig, har 14 företag, både nationella och internationella bestämt sig för att vara med. Det är första gången konferensen arrangeras på Europaporten och lokalen möjliggör temat för året ”The Packbridge Journey”. Packbridge samlar hela värdekedjan och skapar därför en resa genom deras nätverk där du får ta del av dess möjligheter och senaste innovationer. Målet är att samla näringslivet, akademin och den offentliga sektorn för att skapa en dialog och lyfta fram frågor som driver förpackningsinnovation.

Top Packaging Summit by Packbridge är en internationell konferens som lockar talare från hela världen. Bland årets talare finns brittiska IGD som kommer att berätta om hur handeln kan skapa ett ökat intresse för sina erbjudanden och hur förpackningsindustrin och varumärkesägare kan hjälpa till. Från den amerikanska västkusten kommer Digimarc vars intressanta teknik för osynliga streckkoder snabbt hittar marknad i USA. Bioplaster har hög uppmärksamhet inte minst beroende på den pågående debatten om plastmaterial och organisationen European Bioplastics kommer att informera om EU-lagstiftning på området och leverera aktuell branschdata. Juristfirman Gulliksson berättar om hur nya lagar inom läkemedels- och livsmedelsindustrin kommer att påverka förpackningar. Vilka krav kommer att ställas? Talarlistan fylls nu på i snabb takt.

Mer info finns på www.toppackagingsummit.com.

 

Självfallet är en representant från redaktionen välkommen att bevaka de här två dagarna. Kontakta Bo Wallteg på bo@packbridge.se eller via +46 (0)703207163.