Workshops med OpenUp under Skånes Matfestival

OpenUp hade tre fantastiska dagar med kreativa workshops under Skånes Matfestival.

I helgen arrangerade Livsmedelsakademin Skånes Matfestival i Brösarp. Under tre dagar fick besökarna träffa livmedelsproducenter och delta i seminarier och workshops. Festivalen blev en välbesökt matfest för alla smaker!

Tillsammans med Livsmedelsakademin arrangerade OpenUp 6 workshops under festivalen. Dessa baserades på teman som samtidigt presenterades online på letsopenup.se.
Intresset från besökarna var överväldigande positivt och teamet fick in många smarta idéer och kommentarer som skrevs ner direkt på bordsdukarna. Samtidigt som kreativiteten flödade kring borden lades även idéerna in på OpenUps onlineplattform så att alla användare kan ta del av kunskapen och tycka till.

Packbridges Eva Norling Gersbro presenterade sin utmaning på temat food safety – How can packaging help to determine whether a product is edible or not? och höll en workshop där besökarna fick tycka till om ett varierat utbud av förpackningar. Temat tog skruv och den följande intensiva diskussionen gav kommentarer som – “det behövs fler förpackningar som är anpassade för ensamhushåll” och – “Skruvkorken är bäst!”.

Dessa dagar visade att det finns ett stort intresse för förpackningar från allmänheten och i enlighet med Packbridges vision att sammanföra industri med akademi samt konsumenter kommer vi framöver medverka på fler liknande evenemang.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *