Cellutech tar framgången till nya nivåer

Cellutech är nu en del av Stora Enso. Cellutech är ett ledande vetenskapligt forskningsbolag som utvecklar nya hållbara träbaserade material och som vann Packbridge Start-up Challenge i september. De är företaget bakom Cellufoam, ett lätt skummaterial av fiber som ersätter traditionella frigolit, såsom Styrofoam i förpackningar.

 

Packbridge vill önska Cellutech lycka till i nästa kapitel av denna framgångssaga. Som en del av Stora Ensos division Biomaterials fortsätter teamet med att utveckla och kommersialisera nya material och applikationer. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.

Finalen i Packbridge Start Up Challenge hölls under konferensen Top Packaging Summit by Packbridge i september. De 10 startup finalisterna tävlade om två priser och Cellutech tog hem dem båda! Cellufoam-materialet presenterades och tilldelades både det första priset som valts av juryn och även Best Pitch Award, sponsrat av Empack, där publiken röstade fram vinnaren.