Top Packaging Summit 2018

Top Packaging Summit, den årliga och internationella förpackningsrelaterade konferensen, hölls den 20 september i Malmö. Hela värdekedjan, material, maskintillverkare, konverterare, varumärkesägare, återförsäljare och återvinnare var alla representerade, både på scenen och i publiken.

Konferensen innehöll som vanligt inspirerande talare från Marks & Spencer, James Cropper, Acrivon, Arla och en ung superentreprenör som skapat SuperJam. Denna gången hölls även en interaktiv workshop som engagerade hela publiken på cirka 120 personer. Deltagarna delades in 12 grupper enligt ett förutbestämt debattämne som speglade värdekedjan. Resultatet blev djupgående diskussioner där kunskaper och åsikter utbyttes under ett par timmar för bättre insikter i sakområden och nya perspektiv. Detta är precis vad Packbridge handlar om, interaktion över värdekedjan och en neutral mötesplats för branschens olika aktörer

Konferensen inkluderade även finalen i The Packbridge Challenge,en tävling för entreprenörer och startup företag från hela Europa som arbetar med koncept som är applicerbara inom förpackningsindustrin. Mötet mellan nya kreativa idéer och den befintliga industrin är ett utmärkt sätt att stödja innovation och ta fram nya idéer till branschen. Publiken bjöds på tio engagerande presentationer från tio riktigt intressanta start-up-finalister. Alla med ett attraktivt och genomtänkt koncept för industrin. Årets vinnare blev Stockholm-baserade Cellutech som presenterade ett hållbart alternativ till Styrofoam baserat på cellulosa.

Utöver priset på 50 000 SEK till vinnaren av finalen tilldelades även ett Best Pitch Award, sponsrat av Empack, till publikens favorit bland finalisternas pitchar. Vinnaren mottog utställningsplats till ett värde av 30 000 kronor på Empack i Malmö och Stockholm. Än en gång stod Cellutech som vinnare.

Sammantaget en mycket bra dag som avrundades med en nätverksmiddag där stora mängder visitkort byttes ut och prisutdelningen av The Packbridge Challenge.

 

Om du missade årets upplaga kommer du att få en ny möjlighet på nästa års upplaga i september 2019. Vi ses då!

Se gärna sammanfattningsfilmen från årets konferens ovan.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.