Ny rapport från OpenUp utreder framtidens småskaliga livsmedelsproduktion
Efter att ha varit det vi litade mest på har den storskaliga livsmedelsindustrin tagit mycket stryk till följd av alla livsmedelsskandaler och trendförändringar på senare år. Småskaligt och hantverksmässigt producerade livsmedel är mycket populära och anses av många vara definitionen på ”riktig” och ”äkta” mat. Småskaligt är med andra ord en framtidsbransch, men en förutsättning för tillväxt är tillgänglighet för konsumenterna. Det måste vara enkelt och okomplicerat att handla småskaligt producerade livsmedel.
Det slås fast i rapport som omfattar drygt trettio sidor och som producerats av OpenUp. Den baseras på intervjuer som gjorts för några år sedan och på helt nya med ett tjugotal producenter i södra Sverige.
Rapporten omfattar ett antal faktorer som anses viktiga för framtidens småskaliga livsmedelsproduktion. Dessutom finns ett antal förslag på saker som skulle kunna vara nästa trend inom detta område.
Rapporten slår fast att utmaningarna för den småskaliga industrin även i fortsättning kommer att vara många, men att utmaningarna också skapar möjligheter. Ett genomgripande problem är att det är svårt för småskaliga företag att växa om man fortfarande vill behålla det hantverksmässiga.
Du hittar hela rapporten via den här länken
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!