Avancerat laboratorium för tryckt elektronik invigt i Norrköping

 Över 100 specialinbjudna personer från näringsliv, offentlig sektor, forskningsinstitut och universitet fanns på plats för invigningen av nya Swedish Research Laboratory for Printed Electronics i Norrköping den 8 september. Bland de inbjudna fanns Packbridge. Johan Mårtensson och Bo Wallteg var med i minglet och passade på att gratulera med en blomma. Tryckt elektronik har en intressant framtid och det finns ett stort intresse från varumärkesägare. Med denna teknik finns det ju möjlighet att skapa förpackningar som ”lever” och kanske går från att vara den tysta försäljaren till att bli en som kommunicerar med konsumenterna.

Sedan 1998 har forskning och utveckling inom teknologiområdet tryckt elektronik bedrivits vid Linköpings universitet och forskningsinstitutet Acreo Swedish ICT, på den gemensamma arenan vid namn Printed Electronics Arena (PEA) i Norrköping. Inom ramen för PEA, finns nu Swedish Research Laboratory for Printed Electronics. Tillsammans utgör utrustningen inom PEA och det nya laboratoriet nu Europas modernaste anläggning för forskning och utveckling av framtidens produktion. Laboratoriet kommer att utgöra stommen i den svenska satsningen på tryckt elektronik.

De inbjudna gästerna fick lyssna på intressanta föredragshållare som berättade om hur de samarbetat med Acreo och använt sig av tryckt elektronik i sina produkter och tjänster, men även vilka olika applikationsområden som nu finns och kommer finnas i framtiden, för tryckt elektronik. Efter föredragen fick alla gäster en guidad tur i laboratoriet, där de fick se produktionsprocessen samt exempel på produkter som kan tryckas. Invigningen avslutades med ett mingel där gästerna fick möjligheten att fortsätta diskutera framtiden för tryckt elektronik och knyta nya kontakter.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *