Så använder du dig av Öppen Innovation
OpenUp ger dig några tips om du bäst lyckas med öppen innovation. Ta del av fem snabba tips.
Öppen innovation handlar om att dela sina behov och idéer för att få värdefull feedback samt hitta nya potentiella samarbetspartners. Uttrycket öppen innovation introducerades av Dr. Henry Chesbrough 2003 i boken ”Open Innovation: The new imperative for creating and profiting from technology”.
“Open innovation is a paradigm that assumes that firms can and should use external ideas as well as internal ideas, and internal and external paths to market, as the firms look to advance their technology.”
Här är några tips på hur du bäst lyckas med öppen innovation
1. Ställ rätt fråga!
Även om du vill ha ett stort gensvar på din utmaning, var noga med att specificera dina behov och vilka kriterier en idé bör uppfylla för att du ska kunna använda den. Vad söker du och varför?
2. Erbjud rätt incitament
Öppen innovation handlar om att engagera andra, men för att göra det måste du övertyga bidragsgivare att delta! Vad är det som gör det intressant att delta? Det är viktigt att tänka på vad du ber om, varför du gör det och vem du frågar, för att hitta rätt incitament eller drivkraft.
Ibland är ett pris till den vinnande idén den bästa drivkraften, ibland är det en liten gåva av uppskattning till alla deltagarna. I andra fall deltar människor bara för att det är roligt, eller för att de kommer att få erkännande för sitt arbete, eller för att utvidga sitt kontaktnät.
3. Locka och engagera rätt publik
Försök att engagera en blandad publik med olika bakgrunder och kompetensnivå. Och kom ihåg; ju större publik du når ut till, ju större är sannolikheten för ett framgångsrikt resultat. Bli inte förvånad om du måste spendera mycket tid på att nå ut till potentiella bidragsgivare, för att få dem att delta.
4. Gör det enkelt för människor att delta
Att engagera människor är en av de svåraste sakerna med öppen innovation, så det måste vara enkelt att delta. Fråga i första hand inte efter en extremt detaljerad och fullständig rapport. Var också noga med att tydligt förklara vad du vill ha hjälp med och varför.
5. Erbjudande vägledning och återkoppling
När du har fått idéer och input till dina behov eller frågor, kommer du (liksom bidragsgivarna) få ut mer värde av idéerna om ni startar en positiv dialog kring bidragen, i syfte att förbättra den. Sträva efter att förbättra deltagarnas idéer genom att ställa frågor och dela med dig av konstruktiv feedback och vägledning. Detta kommer att bidra till förbättringar som kommer att vara till nytta både för dig och för bidragsgivare!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!