Nu när alla klappar öppnats och julen börjat städas ut ur stugorna är det hög tid att blicka framåt mot vad det nya året kan ge. På Packbridge vet vi inget som kan vara roligare än att rivstarta 2018 med två nya medlemmar. Det är två giganter till varumärkesägare som nu valt att ansluta sig, nämligen Nestlé och Mars.

 

För 150 år sedan spirade den Tyskfödde apotekaren Henri Nestlé en tanke att kunna hjälpa barn som inte kan ammas genom att utveckla ett innovativt substitut. När denne slog samman sitt företag med en Engelsk-Schweiziskt mjölkproducent lades grunden för Nestlé. Sedan inleddes en resa mot världsherradöme utan motstycke där Nestlé vuxit till världens största livsmedel och dryckesproducent med närmare 450 fabriker som opererar i 191 länder, 330 000 anställda samt över 2 000 varumärken, däribland Nesquik, KitKat, Perrier, Friskies och Mövenpick. Under dessa år har Nestlé diversifierat sig från den tidiga kärnverksamheten inom barnmat och mjölkprodukter som choklad till hälsonäring, djurfoder, hudvård, kaffe och drycker.

Med en årlig inkomst på 89 miljarder CHF (2016) har Nestlé slagit sig in bland topp 100 av Forbes Global 500 lista och är storägare i L’Oreal samt joint venture med Coca Cola.

 

För över 100 år sedan började en ung Frank C. Mars göra konfektyr i sitt kök i Tacoma, Washington. Sedermera utvecklade hans son Forrest Mars konceptet och lade grunden till det världsomspännande företag Mars är idag. Det startade med Milky Way chokladkakan som han skapade med sin far och senare expanderade verksamheten utomlands och diversifierades till nya kategorier som husdjursvård och livsmedel och varumärken som Pedigree, Whiskas, Uncle Ben´s, m&mRoyal Canin och många fler.

Över hundra år senare och expansion till fler än 80 länder så har Mars förblivit ett privat, familjeägt företag men ”familjen” har vuxit till över 100 000 anställda. Alla förenas och styrs av de fem principerna som inspirerar och utgör hjärtat i allt de gör – kvalitet, ansvar, ömsesidighet, effektivitet och frihet.

 

Vi är glada att välkomna Nestlé och Mars till vårt nätverk!